Constructii pentru toti

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Constructii pentru toti

Locul unde gaseti raspunsurile la intrebarile tale privind constructiile


    Parchet bricolaj

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaje : 14
    Data de înscriere : 16/05/2012
    Varsta : 34
    Localizare : Iasi

    Parchet bricolaj Empty Parchet bricolaj

    Mesaj  Admin Mier Mai 16, 2012 6:22 am

    RESPONSABILITATEA PROPRIETARULUI/INSTALATORULUI
    1-Instalatorul isi asuma toata responsabilitatea pentru inspectia finala a calitatii produsului. Aceasta inspectie a parchetului trebuie facuta inainte de instalare. Examinati cu atentie parchetul, cu atentie deosebita asupra culorii, finisajului si calitatii inainte de a-l instala.
    2-Inainte de a incepe instalarea oricarui parchet din lemn masiv, instalatorul trebuie sa determine daca mediul unde va avea loc lucrarea si conditiile si tipul de podea pe care va fi montat sunt acceptabile, asigurandu-se ca acestea sunt in conformitate cu cerintele stipulate in aceste instructiuni pentru instalarea parchetului din lemn.
    3-Folosirea petelor, umpluturilor si a chitului pentru corectarea defectelor in timpul instalarii trebuie acceptat ca o procedura uzuala.
    4-La cerere, un procent de 5-10% trebuie adaugat la cantitatea in metri patrati necesara, ca marja de eroare, in functie de modul de instalare, pentru a completa instalarea (instalarea in diagonala poate lua mai mult

    INSPECTIA LOCULUI UNDE VA FI INSTALAT SI ACLIMATIZAREA
    1-Intr-o constructie noua, parchetul din lemn masiv este unul din lucrurile instalate la urma. Orice lucrare care implica apa sau umezeala (instalatii sanitare, tavane acustice, lucrari la pereti) trebuie sa fie incheiate inainte de a instala parchetul. Sistemele de incalzire si de aerisire trebuie sa fie operative in intregime, mentinand o temperatura constanta in camera de 15.5-16ºC si o umiditate relativa de 30-50%.
    2-Parchetul nu va fi livrat pana cand cladirea nu este terminata si orice lucrari in ciment, tencuiala, var si alte materiale sunt complet uscate. Betonul si tencuiala trebuie sa fie uscate si vechi de cel putin 60-90 de zile. Verificati subsolurile si spatiul de sub podea pentru a va asigura ca sunt uscate si bine ventilate pentru a evita stricaciunile provocate de umezeala.
    3-Parchetul trebuie sa ajunga la locul instalarii cu cel putin 72 de ore inainte de instalare. Nu deschideti pana nu e gata de instalare.
    4-Manevrati cu grija. Nu il asezati in picioare. Depozitati parchetul intr-un loc uscat, asigurand un spatiu minim de patru inci sub si in jurul cutiilor.
    5-Nu depozitati direct pe beton sau langa pereti exteriori. Cutiile ar trebui asezate in zona de instalare
    6-Zona de instalare trebuie sa aiba o temperatura constanta de 15.5-19ºC si o umiditate relativa de 30-50% timp de minim 5 zile inainte de instalarea oricarui tip de parchet.

    IMPORTANT : Parchetul masiv este numai pentru instalarea peste beton. Parchetul masiv nu poate fi instalat peste caldura radianta.

    PREGATIREA PODELEI
    Podelele trebuie sa fie:
    1-CURATE - razuite sau smirgheluite, maturate, fara ceara, grasime, vopsea, ulei si alte molozuri;
    2-NETEDE/INTINSE - Intre 1/8 pe 6 i. Smirgheluiti zonele mai ridicate si incheieturile si umpleti zonele mai joase (nu mai mult de 1/8i);
    3-SOLIDE din punctul de vedere al STRUCTURII - bateti in cuie sau in suruburi orice zona care scartaie. Inlocuiti orice podea sau strat afectat;
    4-USCATE - continutul de umezeala al podelei nu trebuie sa depaseasca 14% inainte de instalarea parchetului.
    retineti :Toate testarile pentru umezeala trebuie facute inainte de aclimatizarea lemnului si de pregatirea locului.

    PREGATIREA LOCULUI DE INSTALARE
    1-Aclimatizati produsul timp de 72 de ore inainte de instalare.
    2-Verificati daca podeaua este neteda si solida. Reparati daca este necesar.
    3-Taiati din lungimea usilor.
    4-Eliminati materialele de constructie existente, urme de pantofi, praguri de usi.

    Pasul 1: STABILITI UN PUNCT DE PORNIRE
    1-Inainte de inceperea instalarii propriu-zise, pentru a da aspectul corespunzator podelei parchetate, distribuiti placi scurte si lungi peste zona unde urmeaza a fi instalat parchetul, in cazul unei lungimi aleatorii. Retineti: Parchetul va fi instalat in unghiuri drepte pe barnele podelei si daca este posibil pe dimensiunea mai lunga a camerei.
    2-Lucrati din mai multe cutii o data, pentru a asigura un amestec corespunzator de culoare si nuanta.
    3-Aliniati primul rand de placi pentru a va asigura ca aveti o linie dreapta dintr-un capat la altul al camerei. Desenati o linie cu creta la distanta dorita de perete, pentru a va ajuta atunci cand aliniati placile. Uniti bine placile intre ele pentru a obtine cel mai placut aspect dupa terminarea parchetarii.

    Pasul 2: INSTALAREA PARCHETULUI: metoda de fixare cu ajutorul cuielor sau al capselor
    Metoda de fixare cu ajutorul cuielor:
    1-Aliniati primele placi la linia de creta. Santul si capatul placii trebuie sa fie indreptate catre peretele de pornire. Faceti gauri pentru cuie si bateti cuie de 7D sau 8D sau suruburi pentru parchet pe fata placii, la fiecare 12i, aproximativ 1/3i-3/4i de la marginea cea mai apropiata de peretele de pornire si la 2-3i de capete si in partea mai intunecata a lemnului.
    2-Fixati in cuie placa, batand acelasi tip de cuie la un unghi de 50º prin limba primei placi, plasand cuiele la o distanta de 8-10i intre ele si de 2-3i de capete. Acest procedeu trebuie repetat pentru fiecare placa din primul rand. Dupa ce ati terminat primul rand, va intoarceti si adanciti capul cuielor cu un ciocan. Daca se pare ca gaurile nu vor fi acoperite de baza peretelui, atunci acoperiti-le cu chit pentru podea, care se va pierde in culoarea podelei.
    Nota: De obicei, primele randuri trebuie fixate in cuie manual si nu cu ajutorul unui ciocan automat de cuie, datorita peretelui. Cand spatiul o permite, operatiunea poate fi simplificata si grabita cu ajutorul unui ciocan automat de cuie.
    3-Instalati fiecare rand succesiv de placi, fixandu-le in cuie, la fiecare 8-10i distanta de partea laterala si 2-3i de marginile placii. Fiti atenti la asezarea placilor, la incheieturi, pentru a evita strangerea lor. Cand se ajunge la ultimul rand, placile trebuie taiate pentru a permite un spatiu de extensie de 3/4i. Ultimele randuri trebuie fixate in cuie la aproximativ 1/2- 3/4 de capatul placii, la fiecare 12i. Acelasi procedeu de adancire a capetelor cuielor si aplicarea de chit trebuie repetat, ca la primul rand. Asigurati-va ca atunci cand instalarea e completa, spatiul de extindere este acoperit cu sipci de jur imprejur. In afara de metoda fixarii in cuie, mai exista si fixarea prin lipire, folosita mai des in Europa.
    Metoda de fixare prin lipire
    Este foarte important ca instalatorul sa lucreze pe o suprafata plana, curata si uscata. Cand suprafata este pregatita pentru lipire, lipiti parchetul peste dalele de beton sau podeaua de lemn, folosind un adeziv de calitate recomandat de specialistii in domeniu.

      Data/ora curentă este: Mar Mai 07, 2024 11:18 pm